Във Варна всяка събота социално слаби и бедни хора получават

...
Във Варна всяка събота социално слаби и бедни хора получават
Коментари Харесай

Доброволци от Варна приготвят топъл обяд за 200 души

Във Варна всяка събота обществено слаби и небогати хора получават топъл обяд. От седем години енориаши от храма " Свети Николай Чудотворец " подаряват пари, хранителни артикули или непринуден труд, с цел да се погрижат за тези, които имат потребност. Кореспондентите ни от Варна описват.

Варна

За седем години енориашите са имали доста компликации, само че все пак са успявали всяка събота да подготвят храна. Тук посрещат нуждаещите се с добра дума и с човешко отношение, за това и хората са признателни.
Отец Василий Шаган, храм " Свети Николай Чудотворец " - Варна: Постепенно те по този начин привикнаха, че има отношение към тях, че започнаха да демонстрират признателност...някои от тях се включват да почистват двора дружно с доброволците. Доброволците готвят храната, а те почистват целия двор.
Всеки доброволец има своя претекст да идва тук всяка събота.
Донка Вълкова, готвач: Защото съм дала обещание пред Бога, че ще пристигам да работя, защото съм признателна на Господ, че ми дава здраве на мен и на фамилията ми. Нямам думи, с които да изразя какъв брой ми е прелестно, какъв брой ми е хубаво.
Освен топла храна в храма се подаряват и облекла.
Даниела Генчева: Доволна съм от храната. Ето и облекла ни дават. Някой път като остане и закуска ни дават. Ядосваме ги някой път, само че ни търпят и така. Много сме им признателни изключително зимните месеци без тях умираме.

Денка Господинова: Много ми харесва и доста е хубаво. Вкусно е. Всичко каквото са създали се изяжда.
За идните Коледни празници, енориашите приготвят пакети с най-необходимите хранителни артикули. Така хората, които идват тук всяка събота за топла храна, ще могат да посрещнат Рождество Христово в дома си с богата софра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР