Във Варна са родени 12 бебета, заченати инвитро, за два

...
Във Варна са родени 12 бебета, заченати инвитро, за два
Коментари Харесай

Във Варна са родени 12 бебета за два месеца по общинска инвитро програма

Във Варна са родени 12 бебета, заченати инвитро, за два месеца - ноември и декември 2021 година, по общинската стратегия за разпределяне на финансова помощ за лекуване на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми. Това оповестиха от дирекция " Здравеопазване " към Община Варна.

През предходната година са родени 44 бебета - 22 девойки и 22 момчета, а от началото на програмата през 2015 година до момента са родени общо 124 бебета - 71 момчета и 53 девойки.

Със средствата, планувани в бюджета на Община Варна, се финансират разнообразни действия за двойки с репродуктивни проблеми. До 2000 лв. се отпускат за проучвания и операции, които не се финансират от Центъра за асистирана репродукция, както и за проучвания, операции и/или инвитро процедура със личен генетичен материал. До 3500 лв. могат да бъдат отпуснати за проучвания, операции и инвитро процедури по донорска стратегия.

Двойките, искащи да аплайват, могат да подават документите (искане, декларация, мед. документация) на гише 13 в постройката на Община Варна.

Образци са оповестени на уеб страницата на общината, откъдето могат да бъдат изтеглени (Община Варна - Дирекции и действия - Здравеопазване): https://www.varna.bg/bg/323. 

Дирекция " Здравеопазване " предлага опция за съвещания на двойки, искащи да аплайват за финансиране на действия по асистирана репродукция, след авансово записване на телефон 052/820-239.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР