Във Варна пуснаха на свобода един от пациентите на Спасителния

...
Във Варна пуснаха на свобода един от пациентите на Спасителния
Коментари Харесай

Във Варна пуснаха на свобода спасена граблива птица, блъсната от кола

Във Варна пуснаха на независимост един от пациентите на Спасителния център на Зоологическата градина, научи Varna24.bg .

Мишеловът (Buteo buteo) се озова там, откакто е бил блъснат от автомобил.

Благодарение на бързата реакция на неговите спасители, той дойде в точния момент при нас и след сполучлива терапия и рехабилитация бе върнат на независимост, оповестиха от зоопарка и допълниха: В център, като нашия, битката за опазването на локалните диви типове е предпочитано направление. Имаме страхотна природа, дано я опазим!

Обикновеният мишелов (Buteo buteo) е приблизително огромна дневна граблива птица от семейство Ястребови (Accipitridae). Дължината на тялото му е 55 cm, размаха на крилете 125 cm и тежи 0,7-1,3 kg. Окраската на оперението му е извънредно разнообразна. В Европа може да се сбърка със северния мишелов, белоопашатия мишелов и с осояда. Има дребни възрастови разлики. Възрастните са с полиморфна багра – от горната страна по тялото варира от ръждивокафява до тъмнокафява, а изпод – от белезникава с дребни тъмни петна до тъмнокафява. При младите тялото от горната страна е светлокафяво, а изпод – охристо. Подвидът buteo е по-едър и тъмнокафяв, а vulpinus малък с ръждивочервено оперение. Подвидът vulpinus се отличава от белоопашатия мишелов по дребното тяло и светлите стомах и подопашка. Издаващи звуци: Често издава вик, наподобяващ мяукане. Среща се в Европа (включително България), Азия и Африка. Обитава местообитания, само че най-често култивирани земи, изпъстрени с горички. Мигрира на разредени ята и зимува на групи в равнини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР