Във Варна оперативният щаб от астрономи и учени към Военноморското

...
Във Варна оперативният щаб от астрономи и учени към Военноморското
Коментари Харесай

Ситуационен център във Варна следи движението на китайската космическа станция

Във Варна оперативният щаб от астрономи и учени към Военноморското учебно заведение, който наблюдава придвижването на китайската галактическа станция даде изключителна конференция.

 Каракачанов: Шансът парчета от Каракачанов: Шансът парчета от "Тянгун -1 " да паднат в България е 0,01%
Съветът по сигурността, който събра ръководителите на специфичните служби, силовите вицепремиери, както и представители на президентството, е разискал и...

Получаваме информация с предстоящото време за приводняването на станцията, като се чака това да се случи в идващите няколко часа. Най-вероятно разрушаването на станцията ще стартира да настава сред 3 и 8 ч. сутринта, съобщи пред камерата на Българска национална телевизия флотилен адмирал проф. Боян Медникаров - шеф на ВВМУ " Никола Йонков Вапцаров " -Варна. Той означи, че този времеви диапазон има огромен толеранс и че две от траекториите на станцията минават над България.
флотилен адмирал проф. Боян Медникаров: Нашите прогнози са, че по всяка възможност разрушаването на станцията ще стартира над Атлантическия океан. Какво ще бъде държанието на станцията в хода на разрушаването ѝ е мъчно предсказуемо.
Той напомни думите на военния министър Каракачанов, че химическите сили са подготвени за реакция, в случай че парчета от станцията паднат над територията на България. Адм. Медникаров повтори напътствията в подобен малко евентуален случай да отломките да не се допират, защото може да бъдат мощно токсични.
 Космическата станция на радар Космическата станция на радар © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР