Във Варна обсъдиха повишаване на цената на билета за градски

...
Във Варна обсъдиха повишаване на цената на билета за градски
Коментари Харесай

Вдигат цената на билета за транспорт във...

Във Варна разискаха повишение на цената на билета за градски превоз.Причината е, че сдружението, което извършва услугата е на загуба от близо три милиона. Опасенията са, че " Градски превоз " може да банкрутира.
Автопаркът на градския превоз на Варна обаче се усилва с 15 нови рейса. Обновяването става от юли месец. Това съобщи изпълнителният шеф на " Градски превоз " инж. Злати Златев.
От всички 15 рейса, пет към този момент са пристигнали в морската ни столица.Останалите коли на градския превоз се чакат да дойдат до края на юли, добави той.
Златев изнесе информацията пред членовете на ПК " Собственост и стопанство ", които разгледаха годишния финансов доклад на " Градски превоз " за 2017 година
Близо 3 млн. лева загуба отбелязва сдружението тази година, излиза наяве от доклада. Цифрите сочат 2.8 млн. лева по-малко. Финансовото положение си имало справедливи аргументи, стана ясно на съвещанието.
От 2006 година цената на билета във Варна е непроменена. Основните разноски са за заплати - те са се нараснали неведнъж. Към момента над 60% от приходите на " Градски превоз " са за хонорари. За заплати на чиновниците си сдружението заплаща към 20 млн. лв. при 5 млн. лв. преди няколко години, като приходите за този интервал не са трансформирали.
Обсъдено бе цената на билета да се увеличи на 1.50 лева, тъй като в противоположен случай сдружението ще банкрутира. Прогнозите са за повишаване на горивата с оглед обстановката на международните петролни пазари. Същевременно заплащането на чиновниците не може да се понижи, бе казано по време на полемиката. Пътникопотока няма да се увеличи, демонстрират упованията.
Заради финансовите резултати управлението на " Градски превоз " бе разкритикувано от някои общински съветници. Други техни сътрудници обаче го опазиха, като споделиха, че то е изпълнило задачата си да усъвършенства разноските.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР