Във Варна има много конструктивен диалог между Продължаваме промяната и

...
Във Варна има много конструктивен диалог между Продължаваме промяната и
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев: Общата кауза е по-важна от различията между ПП и ДБ

Във Варна има доста градивен разговор сред „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”. Той ще се резервира и при взаимното явяване на двете обединения на парламентарните избори на 2 април. Това съобщи в ефира на Дарик доцент Антон Тонев, досегашен варненски народен представител от „ Продължаваме промяната ” и ръководител на парламентарната комисия по опазване на здравето. Според него, идеологическите разлики в двете обединения са база за образуване на политически център в името на обща идея.

Централизирано ще би трябвало да се дефинира тежестта на всяка една от двете обединения в обединението, след което да се разпределят кандидат-депутатските места, добави доцент Тонев. Той призна, че е подал заявление за присъединяване във варненската листа на новата коалиция. Вероятният лидер на листата ще е Даниел Лорер, който, по думите на Тонев, е запазил политическото си лице.

„ Единствено попадането в някаква остра рецесия, каквато примерно е войната в Украйна, или пандемията, може да разделя разнообразни политически субекти. Имаме задоволително национални и сплотяващи ни рецесии, с цел да мислим по-скоро за общото и това, което ни събира ”, разяснява доскорошниятнароден представител.

За локалните избори наесен варненската конструкция на„ Продължаваме промяната ” разисква разнообразни лица. „ По-скоро желаеме да набележим хората, които до момента не са се занимавали с политика, не носят върху себе си петна и воденични камъни, не им се е налагало да вършат взаимни отстъпки със себе си и законите на страната ”, разяснява доцент Тонев.

Спорът за директорския пост във варненската МБАЛ „ Св.Анна “ ще се прегледа от съда. Тъй като жалбата против промяната на шефа е от три варненски общини, чието ръководство е поверено на една партия, най-вероятно в това има политически миг, означи доцент Тонев.

Според медика Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични болести във Варна би трябвало да бъде преместена за сметка на страната в друга, енергийно ефикасна постройка. Тя може да е както нова, по този начин и към този момент съществуваща, само че да не е надалеч от Варна. Доц. Антон Тонев е на мнение, че казусът с някогашния Тубдиспансер е народен и отговорност би трябвало да поеме Министерство на здравеопазването. Не е редно с пари на варненския поданик да се заплаща за лекуването на пациенти от цяла Североизточна България.

Виното понижава напрежението, покачва страстите и дава опция на организма ни да се усеща по-добре, посочи медикът. „ Любовта на хората минава първо през сърцето. След това може би прави някакви по-интересни завои. А изборът за това кой празник ще честваме, зависи от какво разбираме ”, съобщи коремният хирург по отношение на днешния 14 февруари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР