Във Варна бяха връчени поредните три стипендии на студенти от

...
Във Варна бяха връчени поредните три стипендии на студенти от
Коментари Харесай

Варненски студенти от уязвими групи получиха стипендии

 Във Варна бяха връчени следващите три стипендии на студенти от уязвими групи.

Инициативата е на Обществен дарителски фонд за Варна, който през 2016 година с поддръжката на донори и сътрудници учреди специфичен фонд за поддръжка на студенти от маргинализираните групи.

Събитието почетоха представители на университетските среди, сътрудници и донори.

  " Наша обща задача е да сътворяваме повече условия за достъп до висше обучение на уязвимите групи, да покажем положителни образци измежду ромската общественост, които покачват своята просвета и отговорност към обществото. Убедена съм, че това е пътят ", показа проф. доктор Анелия Клисарова-Народен представител, ректор на МУ-Варна в интервала 2004-2014 година, Началник на Клиниката по ядрена медицина и метаболитна терапия в УМБАЛ " Св.Марина " -Варна, специфичен посетител на събитието.

Тя връчи свидетелството за стипендия на  номинираната студентка в  Медицински университет-Варна, компетентност " Акушерка “-  Мария Атанасова, като и пожела попътен вятър в специалността.

Мария показа, че има поддръжката на родителите си. Родена в малко бургаско селце, тя е първата от общността си която ще учи висше обучение. Благодари на Фонда за доверието!

Проф. Клисарова показа, че след стипендиантската стратегия за студенти с научни достижения в областта на медицината, това е втората  стратегия на Фонда, която тя поддържа като донор и държавник.

Председателят на районния съд във Варна, госпожа Ерна Якова, връчи стипендията на  Павлин Василев, студент по Право във Варненски свободен университет " Черноризец Храбър “ и му пожела да приключи сполучливо своето следване и да бъде потребен в специалността която е избрал. Павлин показа, че е огромна чест да получи стипендията си от арбитър Якова и увери присъстващите че ще постави всички старания за сполучливото си дипломиране.

Събитието почетоха и доц.д-р Юлиана Матеева –Ръководител на катедра Право към ВСУ, както и госпожа Тодорка Влъчкова, експерт Европрограми към СУ " Гео Милев “  номинирали Павлин за тази премия, като техен някогашен и сегашен ученик.

Радостина Петрова, представител на електронна медия Днес+, донор и сътрудник на Обществен фонд за Варна връчи третата стипендия на студентката в Технически университет –Варна, Сабрина Арабова.

Номинираните студенти получиха самостоятелни стипендии за покриване на семестриални такси и наем за общежития от по 1000 лева Условието да ги получат е да не прекъсват своето обучение до завършването му. Стипендиите са обезпечени от донори и с поддръжката на ФРГИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР