Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14

...
Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14
Коментари Харесай

Във ВКП са постъпили данни за 28 приватизационни сделки, сред тях за „Арсенал“ и „Кремиковци“

Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по идващите 14 приватизационни покупко-продажби, данните за които са тествани от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Така общият брой на тестваните приватизационни покупко-продажби към този момент доближи 28.

В края на месец януари 2020 година, след възлагане от основния прокурор на Република България, ДАНС стартира осъществяването на огромна инспекция на приватизационния развой в България. Предмет на инспекцията са подписаните приватизационни покупко-продажби и подхванатите дейности по реализирането на следприватизационния надзор.

След разпореждането за цялостна проверка: ДАНС ревизира 9600 приватизационни покупко-продажби

В резултат на осъществените дейности, в началото до основния прокурор на Република България е изпратен отчет, съдържащ информация по отношение на 14 приватизационни покупко-продажби, които се отнасят до приватизираните сдружения с най-големи активи, а точно:

·„ Арсенал “ ЕАД;

·„ Асарел – Медет “ ЕАД;

·„ Химко “ АД;

·„ Кремиковци “ АД;

·„ Нефтохим “ АД;

·„ Промет “ ЕООД;

·„ Соди “ ЕАД;

·„ Сомат “ ЕАД;

·„ Топлоелектрическа централа Бобов дол “ ЕАД;

·„ Елаците - Мед “ ЕАД;

·„ Параходство Български морски флот” ЕАД;

·„ Плама “ АД;

·„ БТК “ ЕАД;

·„ Ремонт верижни машини “ ЕООД.

На база на предоставената информация прокурори от ВКП и Върховна административна прокуратура правят разбор в три аспекта: наказателно-правен с оглед данни за осъществени закононарушения и опциите за наказателно гонене, гражданско-правен с оглед учредения за атакуване на покупко-продажбите заради пороци при сключването им и административно-правен с оглед учредения и благоприятни условия за оборване на управническите актове в хода на приватизационния развой.

След привършване на работата на прокурорите обществеността ще бъде осведомена за откритото и вероятното предприемане на следващи дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР