Във Ванкувър започва първият етап от делото за екстрадиция в

...
Във Ванкувър започва първият етап от делото за екстрадиция в
Коментари Харесай

Започва делото за екстрадиране в САЩ на шефка на Хуавей

Във Ванкувър стартира първият стадий от делото за екстрадиция в Съединени американски щати на задържаната в Канада Мън Ванчжоу, финансов шеф на китайската телекомуникационна компания " Хуавей ", предадоха информационните организации.

Арестът на Мън, щерка на създателя на " Хуавей ", осъществен през декември 2018 година по искане на Съединени американски щати, разгневи Китай. Компанията е главен мотор за упоритостите на Пекин да стане международна софтуерна мощ.

Говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан сподели през днешния ден в Пекин, че Канада би трябвало да поправи грешката си и да освободи Мън. Сега тя е пусната под гаранция и живее в едно от двете си имения във Ванкувър.

Вашингтон упреква " Хуавей ", че посредством фиктивна компания в Хонконг продава съоръжение на Иран в нарушаване на глобите. Освен това 47-годишната Мън е упрекната в машинация, защото се твърди, че е заблудила банка HSBS за покупко-продажбите сред " Хуавей " и Техеран.

Американската прокуратура твърдеше, че казусът с Мън не е обвързван с комерсиалния спор сред Китай и Съединени американски щати. Но седмици след нейния арест президентът Доналд Тръмп загатна, че може да се намеси, в случай че това ще помогне за решение на комерсиалния спор. Сега юристите на китайката акцентират думите на Тръмп като доказателство, че делото против нея е политически стимулирано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР