Във Ванкувър, Канада, самолет с изцяло електрическо захранване извърши първи

...
Във Ванкувър, Канада, самолет с изцяло електрическо захранване извърши първи
Коментари Харесай

Извършен е първият в света изцяло електрически търговски полет

Във Ванкувър, Канада, аероплан с напълно електрическо зареждане извърши " първи в света " за авиационната промишленост търговски полет , оповестява БиБиСи.

Краткият тестов полет на Harbour Air и magniX е с шест локален аероплан, екипиран с електродвигател . Компаниите обявиха, че това е първа стъпка към построяването на " първия напълно електрически търговски флот в света ".

Стремежът към електричество може да помогне за понижаване на въглеродните излъчвания във високо замърсяващия авиационен бранш. " Този исторически полет значи началото на третата епоха в авиацията - електрическата ера ", се споделя в изказване на Harbour Air и magniX.

Полетът включваше шест локален пътнически DHC-2 de Havilland Beaver със задвижваща система magni500 с мощ 750 конски сили (560 kW).

Стартирала на авио ревю в Париж при започване на тази година , австралийската компания magniX съобщи, че нейната задвижваща система има за цел д а обезпечи " чист и ефикасен метод за зареждане на самолети ".

Канадският оператор на хидроплани Harbor Air се надява да електрифицира целия си флот до 2022 година, при изискване че получи утвърждения за сигурност от институциите.

Преминаването към електрически мотори се преглежда като един от методите за понижаване на излъчванията на парникови газове в авиационния бранш .

Все отново остава предизвикателство, електрическите самолети да могат да изминават дълги дистанции .

Самолет като този във Ванкувър, може да лети единствено на към 160 км с литиева батерия, оповестява Агенция Франс Прес.

Електродвигателите, генераторите, разпределението на електрическата енергия и ръководството бързо се развиват, само че технологията на батериите не .

" Диапазонът на полета още не е подобен, какъвто бихме желали да бъде, само че е задоволително, с цел да стартираме гражданска война ", разяснява изпълнителният шеф на magniX Рой Ганзарски.

No smell of fumes. #HarbourAir electric flight prepares for flight with company founder at controls. pic.twitter.com/iDcn8r3DFh
— Ian Bailey (@ianabailey) December 10, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР