Във вълшебното царство на буквите и знанието отведоха децата от

...
Във вълшебното царство на буквите и знанието отведоха децата от
Коментари Харесай

Любими поети отведоха децата от ДГ Христо Ботев в царството на буквите

Във вълшебното царство на буквите и знанието водиха децата от ДГ " Христо Ботев " създателите на детски книжки Румяна Кирова, Веска Янакиева и Станислав Пенев, научи Varna24.bg.



В навечерието на Деня на славянската книжовност и просвета те гостуваха на двете четвърти групи и ги срещнаха със своето творчество, а дребните възпитаници ги развълнуваха със особено готови за тях поздравления. Варненската поетеса Румяна Кирова трогна децата с прелестни стихове и " Големи разкази за дребни деца ". Поетът Станислав Пенев ги води във вълшебния  свят на буквите, като ги прикани да се включат в занимателни игри за различаване на гласните звукове. Той им прочете разказче, озаглавено " Малкото коте ", а Веска Янакиева, дълготраен шеф, отдал сърцето си на ДГ " Христо Ботев " и създател на " Дидактични игри в приказки и картинки ", насочи обръщение към тях, че е израз на достойнство да се грижим за домашните животни. С възторг и предпочитание дребните възпитаници се включиха в креативно словесно ателие. Те с лекост разпознаваха обичани герои и извличаха поучения от приказки. 

Директорът на ДГ " Христо Ботев " Елица Вълчева благодари на тримата създатели, основали незабравими стихове, отдадени на децата. 

" Благодарим ви, че радеете за детската градина и я обичате. Благодарим, че постоянно сте до нас като хора, дарили живота си и словото, с цел да я има България! Това, което сте основали, остава за поколенията! ", насочи обръщение към създателите Вълчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР