Във връзка с публикувана в сайта ''Биволъ'' статия: “Записи от

...
Във връзка с публикувана в сайта ''Биволъ'' статия: “Записи от
Коментари Харесай

Прокуратурата с опровержение относно статия в сайта ``Биволъ``

Във връзка с оповестена в уеб страницата ''Биволъ'' публикация: “Записи от разпити разкриват покупко-продажби с незаконна групировка;

Записи: Колаборирал ли е Иван Гешев с ОПГ по ''Недосегаемите''? В правосъдна зала е четено СРС, в което ''Недосегаемите'' се договарят да платят на прокурори 50000 евро'' по отношение на твърдени обстоятелства за непозволено държание на магистрати при осъществяване на служебните им отговорности по практикуване на управление и контрол по досъдебно произвеждане, следено от СГП, пресцентърът на Прокуратура на Република България дава следната информация:

На 29.04.2014г. СГП е внесла обвинителен акт в Специализиран углавен съд по отношение на водено досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 321 от Наказателен кодекс.

На 25.07.2014г. делото е върнато в Специализирана прокуратура, като на съображение член 369, алинея 3 от Наказателно-процесуален кодекс /отм./ съдът е дал едномесечен период за премахване на позволени основни процесуални нарушавания.

С разпореждане от 28.10.2014г. прокурор при Специализирана прокуратура е разделил досъдебното произвеждане и е изпратил по подготвеност материалите, касаещи закононарушения по член 255 и член 257 от Наказателен кодекс, на Софийска градска прокуратура за изговаряне всъщност.

На 29.10.2014г. Специализирана прокуратура е внесла обвинителен акт в Специализиран углавен съд по отношение на 6 /шест/ лица за действия по член 321 от Наказателен кодекс в разнообразни форми на изпълнително действие.

С присъда от 22.10.2018г. на Специализиран углавен съд подсъдимите са приети за отговорни, като им е наложено наказване „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено по реда на член 66 от Наказателен кодекс.

По митинг на прокурор при СП и тъжби на подсъдимите лица е било формирано въззивно НОХД пред Апелативен профилиран углавен съд.

С решение присъдата е била анулирана и делото е било върнато на СпНС за ново разглеждане от различен правосъден състав.

С определение от 01.10.2019г. производството по НОХД е било прекъснато и делото е върнато на Специализирана прокуратура за премахване на позволени основни нарушавания на досъдебното произвеждане.

Към сегашния миг делото се намира в АСпНС по митинг на прокурор от СП против определението от 01.10.2019г. на СпНС.

В хода на извършеното правосъдно разследване пред Специализиран углавен съд при събирането и инспекция на доказателствата не са били открити данни за нарушавания на магистрати от СГП и СП при осъществяване на служебните им отговорности.

При чуването на ВДС от експлоатирани СРС, в правосъдно съвещание не са открити диалози сред подсъдимите и магистрати от която и да е било прокуратура в страната. Също по този начин в самите диалози сред подсъдимите не са обсъждани магистрати и чиновници от правосъдната система. Такива данни не са били изложени и от разпитаните пред правосъдния състав очевидци, както и в обясненията, които подсъдимите са дали по реда член 277, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс.

В тази връзка изложените обстоятелства в публикация, оповестена в уебсайт ''Биволъ'' на 23.10.2019г. късно вечерта, не дават отговор на истината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР