Във футбола (а дори и в политиката) има неписано правило,

...
Във футбола (а дори и в политиката) има неписано правило,
Коментари Харесай

Шефът на съдиите изчерпа поносимостта към себе си

Във футбола (а даже и в политиката) има неписано предписание, че влезеш ли в спор с сътрудници или медии си бита карта. Е, шефът на съдиите Костадин Гергинов съумя с една конференция да настрои всички против себе си. Дори и тези, които досега не чак му симпатизираха, но поне бяха неутрални.

В понеделник той се заяде като че ли с всеки, за който се сети. Намеси " ЦСКА 1948 " и " Пирин " в подмолни маневри. " В " Пирин " (Благоевград) кой е изпълнителен шеф?! В ЦСКА 1948 кой работи?! Ако видите жалбите на даден клуб, ще разберете, че има намеси на съдии. Дали е щатен, дали единствено оказва помощ - няма нищо неприятно ", сподели той, очевидно визирайки някогашните рефери Таско Тасков (изп. началник на " Пирин " ) и Димитър Димитров-Каубоя (част от управлението на " ЦСКА 1948 " ). Сетне подхвана и изп. шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев, който е някогашен публицист: " Колегата, който се изрече от " Лудогорец " - ваш сътрудник, публицист. Съдийството е учредено 50 години преди да се роди този ваш сътрудник. То е на 100 години. Още в Царство България софийските съдии имат отговорността да свирят на софийските тимове - по този начин е било, по този начин и ще бъде ".

После се отплесна и потегли да изобличава какъв брой некомпетентни са публицистите по принцип ( " Онзи ден, гледайки ЦСКА, ваш сътрудник сподели, че ЦСКА отстранил съветския " БАТЕ Борисов ". Аз мислех, че е от Беларус " ). И реши непосредствено да вземе на мерника си шефа на спортно шоу " Гонг " по " Дарик " Томислав Русев. Жалко, тъй като от последното реномето на Русев (градено от десетки години) не пострада. Но пък бе накърнено това на Гергинов. Последният дълги години бе част от конюнктурата на Съдийската комисия и комфортно стоеше настрана от прожекторите и сега  очевидно не съумява да понесе цялото напрежение . Личи му. Жалко, че не съумя да подреди първо своята градинка и да понижи свадите около съдийските отсъждания. Или пък да секне протекцията над обичания на БФС рефер Никола Попов, да речем. Вместо това Гергинов взе да отвръща на ударите, освен това обществено. И то по недодялан метод. Което е недостойно от негова страна.

Отговорите не закъсняха. От " ЦСКА 1948 " заплашиха ръководителя на Съдийската комисия със съд, в случай че не се извини, че клубът е имал човек, който " дава отговор за съдиите ". Да, офанзивите от " Лудогорец " също си не престават. Там очевидно има нетърпимост на личностна основа. Но казусът е, че даже и тимовете, които оповестиха поддръжката си към Гергинов и комисията, като " Левски " и " ЦСКА-София ", към този момент не са уверени в това. Треньорът на " алените " Любослав Пенев отчетливо възнегодува след равенството с " Арда " (1:1) и предизвести преди реванша против " Лудогорец ": " Мен ме интересува моят тим какъв футбол показва и този ангажимент не е дребен. Но когато се появят едни трима, плюс още един четвърти и стартират да скапват тази работа, това не е обикновено и не би трябвало да е по този начин. Нека да свирят това, което е. Но което не е, да не си го измислят. " Явно и там доверието се е изчерпало.

Но най-лошото е, че Гергинов забърка и вътрешен спор - с мениджъра в Съдийската комисия и отговорник по въвеждането на VAR в България Петър Петров. " Смених съдийския наблюдаващ за идния мач сред " Лудогорец " и " Левски ". Трябваше да е Петър Петров, само че във футболните среди се приказва, че имал благосклонности към " Лудогорец "... ", изтърси шефът на съдиите. Защо ли му трябваше...  " Потресен съм. Долна неистина на Гергинов. Мога да дефинира изказванията му като конспирация. Това е единствената цел. Много прекали с лъжите си. Как може да приказва по този начин?! Пълни небивалици. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата. Явно Гергинов желае да реализира някаква цел с тези неистини. Аз не съм бил назначаван за съдийски наблюдаващ, с цел да ме сменят. Как е допустимо един човек да го сменят, откакто не е получил наряд?! Няма по какъв начин съдийските наблюдаващи да имат сходен наряд, защото ще са в буса. Все отново съм VAR управител и ще си правя отговорностите. Няма по какъв начин да върша две неща и да взема двойна отплата. Всеки човек би трябвало да носи отговорност за думите си ", избухна Петров пред Gong.bg.

Прав е - всеки би трябвало да си носи отговорност за думите. Гергинов също. На предходното съвещание на Изпълкома и.д. президент на БФС Михаил Касабов съобщи, че е парирал опит за промяната на съдийския шеф, тъй като му трябвало време да се потвърди. Е, потвърди се - оплете се като пате в кълчища. Дори и реферите да бяха безгрешни (което не е по този начин, уви), то единствено поради всички тези глупави и прибързани изявления Гергинов би трябвало самичък да си подаде оставката. Ако има достолепие. Защото другояче би трябвало да му я подадат. Ако пък в БФС им е останало достолепие. Иначе ще си лепнат леке с сходен бъбрив и неточен чиновник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР