Във фургоните, където преди три години бяха настанени останалите без

...
Във фургоните, където преди три години бяха настанени останалите без
Коментари Харесай

Напрежение във фургонното селище във варненския кв. Аспарухово

Във фургоните, където преди три години бяха настанени останалите без домове след наводнението в „ Аспарухово ", към момента живеят към 90 души. Повечето са обществено слаби, някои - с тежки хронични болести.

Мария Иванова живее в един фургон с майка си и със сина си, и тримата имат здравословни проблеми, общите им приходи са към 250 лв. на месец. Ако ги извадят от фургона, няма къде да отидат.
" Ходихме при Калина Белмезова, кмет на Аспарухово - тя сподели, че няма общински жилища и да си отпътуваме, откъдето сме си пристигнали, и ще бъдем изкарани отсам. Няма да ни обезпечат безусловно никакво жилище ", споделя Иванова пред Българска национална телевизия.

Хората са получили предизвестия, че следва да бъдат преместени на друго място или просто извадени от фургоните.

" Дойде един господин от огромна Община с една негова прислужница, носеща документи и споделиха „ кой от където е пристигнал там да си иде ". Ние къде да отидем?
В селището има и младежи, множеството работят, само че и техните приходи са ниски, по тази причина разчитат на Общината ", споделя жителка на селището.

" Като търсиш работа, постоянно се намира, единствено да има къде да се живее. Заплатата ми не е огромна, пък и като би трябвало да даваш пари за медикаменти не можеш да плащаш всеобщ наем, за това се надявам на общинско жилище - ще мога да го заплащам - и тока и водата, всичко ще си заплащам ", споделя различен.

Днес в селището дойдоха представители на Община Варна, хората влизаха за диалог един по един, а на излизане не разясниха. От Община Варна единствено обявиха, че техни представители са на място и информация ще има, когато приключат срещите си. До края на работния ден повече информация какво се случва във фургонното населено място не беше дадена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР