Във френското предложение за вдигане на ветото за започване на

...
Във френското предложение за вдигане на ветото за започване на
Коментари Харесай

Слави Трифонов: В РСМ има българи, а не малцинство


Във френското предложение за повдигане на ветото за започване на договаряния на Република Северна Македония за Европейски Съюз, което министър председателят Кирил Петков внесе в Комисията по външна политика, се приказва за "българско малцинство ".

Това е нещо, което ние като българи в никакъв случай не сме приемали, тъй като истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Това съобщи водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов в телевизионно послание.

Той акцентира, че в този документ също по този начин се споделя, че би трябвало да пуснем РСМ да започва договарянията, а Европейски Съюз и Франция ще подсигуряват, че Скопие ще извърши след това уговорките си към България, след това ще одобри българите в Конституцията си като държавотворен народ и след това ще одобри решенията от Договора за добросъседство от 2017 година

"После, а гаранция, че след това това ще се случи ще дадат Франция и Европейски Съюз. Т.е. "гаранция Франция ", уточни Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ означи, че има и един парадокс във френското предложение, обвързван с езика в югозападната ни съседка:.

"Тъй като ние българите не одобряваме съществуването на македонски език, тъй като подобен език няма, всички останали европейски страни ще го признаят. На нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана министър председател ", съобщи Трифонов.

Той съобщи, че една от основателните аргументи, поради които е изтеглил министрите от държавното управление към този момент е реалност. "Малоумните внушения за мафия и корупция са едни нелепи и неуместни пояснения за некадърността и националното изменничество на Кирил Петков ", акцентира Слави Трифонов.

Безусловно е ясно, че Кирил Петков е водил друга политика за Република Северна Македония, друга от тази на Министерството на външните работи, разяснява още Трифонов. Той още веднъж отхвърли партията му да е в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи и даде обещание на премиера и финансовия министър, че няма да спре.

Посочвайки, че думата мафия значи слепване на проведената престъпност с държавната власт, Трифонов попита: "Как да има мафия, когато нямаш власт? Аз напуснах властта и напущам опцията да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде единствено Кирил Петков, тъй като има власт. Как да се корумпираш, когато нямаш от кое място да вземаш? "

Слави Трифонов съобщи, че другата седмица Има Такъв Народ ще съобщи своята позиция по време на вота на съмнение с депутатите си, "колкото и да са те ". "Търговията с депутати през последните дни е толкоз унизителна и срамна работа и демонстрира единствено едно, че Кирил Петков желае да си резервира властта непременно ", съобщи Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ съобщи още, че не е разговарял с никого и че коалиция сред неговата партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи няма:

"Няма, няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит срещу лъжите и измислиците ", сподели Слави Трифонов.

Той се обърна персонално към Кирил Петков и Асен Василев:

"Явно вие сте били в Канада, до момента в който аз съм бил в България и не ме познавате. Няма да се спра. Всички депутатите да ми вземете и да ми оставите единствено Тошко Йорданов, аз няма да се спра, тъй като на моя страна е справедливостта! Нямам какво да изгубвам, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи. Няма да спра! “, даде обещание Слави Трифонов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР