Във френската столица Париж престижна диамантена къща показа най-големият черен

...
Във френската столица Париж престижна диамантена къща показа най-големият черен
Коментари Харесай

Ето къде се намира най-големият черен диамант в света!

 Във френската столица Париж влиятелна диамантена къща сподели най-големият черен елмаз в света.

От епохи обратно скъпоценният камък е обект на засилен интерес поради мистиката, в която е обгърнат. Достъпът до него е строго стеснен - докоснеш ли го,ще бъдеш блажен с благополучие и шанс, съгласно легендата.

Черният елмаз " Корлоф " е именит измежду бижутерите по света. 88- карата великолепие, обгърнати в мистичност.

“Това е легенда на повече от 100 години. Тя идва от тогавашната Руска империя. В двора на Александър II живяла знатна фамилия – Корлоф-Сапожников, която имала черният елмаз, само че тогава той не изглеждал по този метод, по който наподобява в този момент. Необработен, диамантът надвишавал 200 карата. Бил открит в Сибир. Предаван от потомство на потомство, скъпоценният камък пътувал на всички места със фамилията и носел благополучие и шанс на своите притежатели ", споделя легендата за него притежателят на влиятелната диамантена къща " Басам Азакир ", която има диамантът към днешна дата.

Счита се, че при започване на 20 век черният елмаз напуща границите на Русия. Семейството продава камъка на белгийски производител на диаманти, а през 1974 година Корлоф идва във Франция. Именно в ръцете на последния си притежател, черният елмаз придобива настоящите си форма и размер.

“Цифрата 88, колкото са каратите на нашия елмаз, не е инцидентна. В азиатската просвета цифрата 8 е знак на щастието. Затова ние взехме решение да го обработим по този начин, продължавайки пътят на легендата за черния елмаз, който към този момент 40 години е сърцето и душата на нашата компания ", сподели още Азакир.

Най-големият черен елмаз в света публично няма цена, макар че, съгласно специалисти, тя би надхвърлила 7-цифрена сума. За притежателя на украшение скъпи са възхищението и страстта в очите на хората, които го виждат.

“Този елмаз не е неповторим единствено поради своя размер. Нищо не подсигурява, че на следващия ден няма да се появи по-голям елмаз от този. " Корлоф " е пътувал доста по света. Излагали сме го на  специални места, бил е в ръцете на шейха на Дубай, на Кралицата на Малайзия, на Императора на Япония. Виждал съм хора да плачат от страст, до момента в който го допират. Това е неговата цена - щастието, което той носи “, твърди собственикът на диамантената къща, предава още Нова ТВ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР