Във Франция започна процес, очакван с особен интерес. Един от

...
Във Франция започна процес, очакван с особен интерес. Един от
Коментари Харесай

Започва процесът срещу архиепископа на Лион за прикриване на педофилия

Във Франция стартира развой, предстоящ с необикновен интерес. Един от най-влиятелните духовници в страната, архиепископът на Лион ще бъде съден за прикриване на духовник педофил. Кардинал Филип Барбарен, архиепископ на Лион, отхвърля да е прикривал половите похищения на духовник против малолетни момчета и три дни съдът ще взема решение дали това е правилно.

 © Българска телеграфна агенция
Скандалът избухна през 2015 година Действията на отец Прейна са през 70 -те и 80 -те години, кардиналът чува за тях през 2007 година, седем години по-късно жертва на педофила персонално го осведоми, само че свещеникът остава в енорията си до 2015 година

Пиер-Еманюел Жермен-Тил, жертва на полово посягане: През 2013 година, кардинал Барбарен покачва духовник, който е признал, че е изнасилвал и посягал на деца.Жан-Феликс Лучиани, юрист на кардинал Барбарен: За наказателния кодекс има разлика сред нарушаване и неточност. Грешки са били позволени от кардинала,но това не значи, че той може да бъде държан виновен от углавен съд.
Прокуратурата в Лион приключи един път следствието против Барбарен, само че то беше възобновено поради признати през август предходната година ремонти в закона за сходни действия.

Случаят въодушеви известния режисьор Франсоа Озон за новия му филм с премиера през февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР