Във Франция стартират клинични изпитания за лечение на коронавирус. В

...
Във Франция стартират клинични изпитания за лечение на коронавирус. В
Коментари Харесай

Във Франция стартират клинични изпитания за лечение на коронавирус

Във Франция започват клинични тествания за лекуване на ковид. В тях ще вземат участие експерти от Белгия, Холандия, Люксембург, Англия, Германия и Испания, съобщи ТАСС.
Първите клинични тествания на четири способи за лекуване на пациенти с затруднения след коронавирус-индуцирана болест започнаха във Франция като част от общоевропейски план. Това заяви Националният институт по опазване на здравето и медицински проучвания (Inserm), съобщи БГНЕС.
„ Клиничното изследване, наречено Discovery, координирано от Inserm и медицинският консорциум Reacting, стартира този уикенд във Франция “, се споделя в официалното съобщение. „ В него ще бъдат включени най-малко 800 пациенти с тежко заболяване след заразяване с COVID-19 “.
Общо учените би трябвало да проучват данните от 3200 пациенти. Сред френските лечебни заведения в опита вземат участие парижката изследователска клиника „ Биша ”, както и лечебните заведения в Лил, Нант, Страсбург и Лион, само че този лист може да бъде уголемен.
„ Целта е да се тества ефикасността и сигурността на четири пробни тактики за лекуване, които могат да оказват помощ за победа над COVID-19 “, споделят от Inserm. „ Искаме да тестваме разнообразни лечебни благоприятни условия за стеснен интервал от време. Анализът на ефикасността на лекуването ще се извърши в границите на 15 дни след включването на всеки пациент в програмата ".
Според института тези изследвания би трябвало да добавят данните, които ще бъдат събрани по време на други интернационалните клинични тествания, с кодово име „ Солидарност “. Те ще се организират под егидата на Световната здравна организация (СЗО).
Съединени американски щати към този момент е страната с най-големи проблеми поради ковид
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР