Във Франция ще бъде създадена специална антитерористична прокуратура и нови

...
Във Франция ще бъде създадена специална антитерористична прокуратура и нови
Коментари Харесай

Правят национална антитерористична прокуратура

Във Франция ще бъде основана специфична антитерористична прокуратура и нови органи за надзор върху радикални детайли. Това заяви през днешния ден министър председателят на страната Едуар Филип, до момента в който представяше новия народен проект за битка с тероризма, съобщи АП.
Министър-председателят напомни, че до момента процесите за тероризъм са се водели от прокуратурата на Париж и са съставлявали съществена част от нейната активност. "Смятаме, че с следствието на такива каузи би трябвало да се занимава обособена прокуратура на национално равнище ", сподели той.
Планът планува още управителна роля на Генералната дирекция за вътрешна сигурност (контраразузнавателната служба) в противодействието на тероризма и основаването на ново звено, което да следи пандизчиите, наказани за тероризъм, и друго звено, което да открива кое кара радикалните детайли да правят актове на принуждение.
Френският министър председател заяви още, че до края на тази година следва от пандизите да излязат 450 коренно настроени лица, откакто са излежали своите присъди.
През последните години над 200 индивида бяха убити при екстремистки офанзиви във Франция. Мерките за сигурност в страната се ускоряват изключително доста преди всеобщи обществени прояви като честването на националния празник на следващия ден, отбелязва организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР