Във Франция се очакват нови преговори между правителството и синдикатите

...
Във Франция се очакват нови преговори между правителството и синдикатите
Коментари Харесай

Очакват се нови преговори за пенсионната реформа във Франция

Във Франция се чакат нови договаряния сред държавното управление и синдикатите след отдръпването на изключително противоречива уговорка от пенсионната промяна, а точно повдигането на възрастта за пенсиониране с две години. Отстъпката не беше призната от всички синдикати. Призивът за продължение на стачката, която сковава превоза в региона на Париж, остава.

В писмо до синдикатите, след пет седмици на митинги против пенсионната промяна, френският министър председател Едуар Филип съобщи, че при известни условия е подготвен да отдръпна клаузата за повдигане на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години. Президентът Еманюел Макрон назова стъпката " градивен компромис ". Направена по време на следващия всеобщ митинг, беше призната благосклонно от някои синдикати.
Лоран Ескюл, профсъюз на железничарите: Оттеглянето на тази значима възраст е утешителен сигнал, само че остава още доста работа, с цел да стане промяната обществено допустима.
Хардлайнерите от Общата конфедерация на труда, които желаят изцяло евакуиране на пенсионната промяна, не одобриха компромиса.

Сред транспортните синдикати има различия, само че стачката в региона на Париж продължава. Борбата срещу пенсионната промяна навлиза в шестата си седмица. Нов всеобщ митинг е призован на 16 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР