Във Франция протестите на жълтите жилетки няма да стихнат и

...
Във Франция протестите на жълтите жилетки няма да стихнат и
Коментари Харесай

Протестите на жълтите жилетки във Франция няма да стихнат и през април

Във Франция митингите на " жълтите жилетки " няма да стихнат и през април, макар предстоящите в идващите дни резултати от огромния народен спор, разгласен от президента Макрон за усмиряване на напрежението. Центърът на днешния 21-и митинг беше бизнескварталът " Дефанс " край Париж.

Подробности от френската столица предава Юлия Талева, БНР.

Протест пред " признака на капитализма " - с подобен план " жълтите жилетки " извършиха следобяд пространството на бизнесквартала " Дефанс ", с цел да повдигнат лозунгите за " данъчна, обществена и екологична правдивост " пред постройките на огромните предприятия.

Преди това шествието прекоси Париж в относително спокойна конюнктура, а друга група протестиращи избра да се събере на Монпарнас.

Демонстрации се състояха в редица градове из страната. В Сен Назер делегати на придвижването се пробват на съвещание да очертаят единна тактика за по-нататъшните дейности, до момента в който ръководещите обобщават резултатите от завършилия народен спор с към 10000 локални срещи и стотици тетрадки с цивилен оферти.

Това наподобява не удовлетворява " жълтите жилетки ".
Жером Родригес, водач на " Жълтите жилетки ": Ние не бяхме поканени на огромния спор на президента. Той предложения единствено свои другари, с цел да показа още веднъж дневния си ред, да получи данни и да опише още веднъж платформата си, само че той не схваща, че на нас това към този момент ни е омръзнало! То е отвратително за хората! Аниес Берже: Ще продължим до успеха. Нищо не е реализирано. Все още имаме корумпирана система, хайлайф който ръководи против хората. Докато мнението на хората не се вземе под внимание, до момента в който хората не станат приоритет на държавното управление, ще се борим.
Полицията е потушила вълнения в Дижон и Руан, в Париж са задържани трийсетина души, а измежду санкционираните на неразрешения за протест бул. " Шан-з-Елизе " е един от водачите на придвижването Ерик Друе.

Безредиците от месеци насам доведоха нов проектозакон, една от точките му, за възбрана за манифестации на лица, заплашващи сигурността, беше цензурирана от Конституционния съд.

Днес протестиращите са били повече от предходната събота, 6300 съгласно първите публични данни, непрекъснато оспорвани от " жълтите жилетки ".
 21 по ред антиправителствен митинг на „ жълтите жилетки “ в Париж 21 по ред антиправителствен митинг на „ жълтите жилетки “ в Париж
Засилени ограничения за сигурност в Париж поради 21-ия по ред антиправителствен митинг на „ жълтите жилетки “. Полицията блокира емблематичния бул. „ Шанз...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР