Във Франция жълтите жилетки отново излязоха на улицата, въпреки палежите

...
Във Франция жълтите жилетки отново излязоха на улицата, въпреки палежите
Коментари Харесай

Ограничени протести на жълтите жилетки във Франция

Във Франция " жълтите жилетки " още веднъж излязоха на улицата, макар палежите и разрушенията, в които потъна митингът им предходната седмица. Този път френските управляващи покачиха глобите при вълнения и се подготовиха с ново съоръжение на полицията.

От Париж детайлностите предава Юлия Талева, сътрудник на БНР.

Булевард " Шан-з- Елизе " през днешния ден остана недосегаем за манифестации, само че хълмът Монмартр пожълтя от протестиращите " жълти жилетки ", въоръжени с лозунги " Няма да отстъпим нищо " и алегорични щитове против ръководещите.

Жълти воали се развяха и върху базиликата " Сакре кьор ". " Ние не сме екстремисти " - уверяваха някои от стачкуващите, само че към общественото неодобрение се прибави и това от прекомерните съгласно тях полицейски ограничения.
Жан-Пол, стачкуващ от " жълтите жилетки " в Париж: Съжалявам, че Шан-з-Елизе е неразрешен за митинги, това беше нашият сборен пункт. Но след размириците, може би е обикновено....не знам, не съм сигурен.
След случаите предходната събота, когато по " Шан-з-Елизе " крайни групировки атакуваха магазини и заведения и изгориха емблематичен ресторант, за през днешния ден полицията беше подкрепена от военни патрули и наблюдаване с дронове и извърши хиляди инспекции, не закъсняха и санкциите за спонтанни манифестации.

Ако Париж този път се размина с случаите, напрежение и конфликти имаше в Ница, Тулуза, Монпелие, само че като цяло стачкуващите не бяха доста - към 8000 за страната съгласно полицията.
 Арестуваха стачкуващи в Париж, пробвали се да стигнат до Арестуваха стачкуващи в Париж, пробвали се да стигнат до "Шанз Елизе "
За 19-а поредна събота хиляди стачкуващи от придвижването "жълти жилетки " извършиха улиците на Париж. Протестите против кабинета на президента Еманюел М...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР