Във Франция и Испания се очакват над 40 градуса по

...
Във Франция и Испания се очакват над 40 градуса по
Коментари Харесай

Адска седмица: Европа се задъхва в гореща вълна, която ще се засилва

Във Франция и Испания се чакат над 40 градуса по Целзий още преди пика, който метеоролозите предвиждат за на следващия ден и вдругиден, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Испанската метеорологична работа разгласи за през днешния ден оранжева паника в пет северни области, а в долината на река Ебро (Североизточна Испания) живакът в термометрите ще доближи 42 градуса. Оранжевата паника ще се разшири на следващия ден до общо 10 области в централната и североизточната част на страната. Според метеоролозите най-горещо ще е през уикенда, когато в някои региони се чака да е до 44 градуса. Испанската социална телевизия ТВЕ назова този интервал " адската седмица ".

В две трети от Франция, основно на юг и на изток, оптималните температури през днешния ден ще се движат сред 35 и 39 градуса. Службата " Метео Франс " отбелязва, че толкоз огромни и продължителни жеги в страната не е имало от 1947 г, и предсказва, че ще бъдат счупени месечни и даже безспорни температурни върхове.

В региони към Париж учебните заведения са затворени.

Германия също не е пощадена от горещините. В югозападната част на страната се чакат до 39 градуса, колкото и в Бранденбург - региона към Берлин, където горски пожар е унищожил от понеделник 100 хектара.

Температурата на някои места в западната част на страната може да доближи през днешния ден 40 градуса по Целзий, а на следващия ден да спадне, съобщи ДПА, като се базира на националната метеорологична работа.

Според прогнозите горещините ще обиден провинция Саар и долината на река Рейн. Усещаната температура може да доближи 43 градуса в региона сред градовете Карлсруе и Фрайбург поради незначителния вятър и облачност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР