Във Франция днес започна разследване на организирани измами срещу лица,

...
Във Франция днес започна разследване на организирани измами срещу лица,
Коментари Харесай

Парижката прокуратура разследва измамници, твърдящи, че събират пари за Нотр Дам

Във Франция през днешния ден стартира следствие на " проведени измами " против лица, отправяли лъжлив апели за дарения , под претекст, че са за възобновяване на опустошената от пожар катедрала Нотр Дам , заяви прокуратурата в Париж и прикани към " зоркост ", съобщи Франс прес.
 
Разследването беше стартирано след тъжба на Фондацията за културното завещание против лица, пробвали се да събират дарения от нейно име, на фона на цялостна готовност за възобновяване на емблематичната парижка катедрала , потърпевша от пожар в понеделник вечерта.
 
Според прокуратурата тези лица работят посредством телефонни позвънявания или писма по е-поща и приканват даренията да се привеждат по банкова сметка, чийто номер се изпраща като прикачено писмо.
 
Разследването, поверено на особено звено за битка с финансови измами на парижката полици я, би трябвало да разреши да бъдат открити причинителите и да се спрат дейностите им.
 
В изказване Фондацията за културното завещание заяви през днешния ден, че е алармирала парижката прокуратура и Google за лъжлив уебсайт, който копира основното от нейния интернет адрес и разгласява и самия подправен уебсайт https://donfondation-patrimoine-sauvonsnotredame.weebly.com/ " -->
 
В сряда фондацията заяви, че е била известена за доста измами във Франция и в чужбина и акцентира, че не е набирала дарения по телефона, по пощата или по интернет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР