Във Франция днес за първи път беше регистрирана температура над

...
Във Франция днес за първи път беше регистрирана температура над
Коментари Харесай

За първи път термометърът във Франция показа над 45 градуса

Във Франция през днешния ден за първи път беше записана температура над 45 градуса, съобщи Франс прес, като се базира на метеоролози.

В 15 часа локално време в град Вилвией, департамент Гар, бяха измерени 45,1 градуса, заяви метеорологът Етиен Капикян в Туитър.

По-рано през днешния ден в град Карпентрас, също в южната част на страната, бяха измерени рекордните 44,3 градуса, с което беше "подобрен " върхът от август 2003 година (44,1 градуса), както заяви за Агенция Франс Прес службата "Метео Франс ".

Текущата година е на път да стане една от най-топлите в историята, което би трансформирало интервала от 2015 до 2019 година в най-горещите пет години в историята, заяви Световната метеорологична организация (СМО), представена от Ройтерс.

Прекалено рано е да се каже дали горещата вълна в Европа в действителност се дължи на климатичните промени, само че наклонността дава отговор на упованията за екстремални температури, свързани с климатичните промени, акцентира организацията на Организация на обединените нации.

"Горещите талази ще станат по-тежки, по-продължителни и по-екстремни, ще стартират по-рано и ще завършват по-късно ", изясни говорителка на СМО на конференция в Женева. "Все още сме в края на юни, само че наподобява, че през 2015-2019 година Земята е на път да означи най-горещите пет години ", добави тя.

На срещата на Г-20 в Осака се разискват формулировките в заключителното официално съобщение за битка с климатичните промени. Съединени американски щати се стремят да бъдат употребявани не толкоз безапелационни изрази, а европейските страни се опълчват на това, оповестяват източници на Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР