Във Франция 36 000 села и градове проведоха първия тур

...
Във Франция 36 000 села и градове проведоха първия тур
Коментари Харесай

94-годишен кандидатства за кмет

Във Франция 36 000 села и градове организираха първия тур на кметските избори през март и най-сетне ще проведат втория тур идващия уикенд, след тримесечно закъснение, породено от пандемията от ковид. Един от стремящите се към поста е надхвърлилият 90 година Андре Тригано, съобщи BBC.

" Надявам се, че няма да се постанова да се оправдавам още веднъж, че не съм починал ".

Така се майтапи имащият възприятие за комизъм кмет на Памие, град в подножието на Френските Пиренеи с население 16 000 души. Андре Тригано е на 94 години и е на държавна служба близо 50 години. Той излезе отпред в първия тур на изборите през март и в случай че завоюва втория тур на 28 юни, ще навърши 101 години в края на мандата си.

Има и други възрастни кметове, които не желаят да се откажат от властта - в това число 98-годишен, който се кандидатира за преизбиране в село покрай Бордо, само че никой няма история, толкоз колоритна като тази на Тригано.

Роден в Париж през 1925 година, той е младеж по време на немската окупация на града през Втората международна война. Родителите му, еврейски имигранти от Алжир, били посъветвани да бягат, откакто служител на реда, който живее в постройката им, им споделил, че Гестапо е готово със заповед за ареста им. Така животът на Тригано се трансформира в път през бурните дни на целия ХХ век. Въпреки десетилетията зад тила си сегашният – и надяващ се да бъде идващият - кмет на Памие успокоява „ младите – или по-младите, искащи за поста – да почакат да им пристигна редът “.

„ Когато изграждате 10-етажна постройка, вие не сменяте архитектите след петия етаж – в това няма смисъл - смее се той. - Ако някой желае моята работа, ще се бори за нея! "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР