Във Франция 11-и ден продължават блокадите в транспорта заради стачката

...
Във Франция 11-и ден продължават блокадите в транспорта заради стачката
Коментари Харесай

Проблеми с транспорта във Франция в 11-ия ден на стачката срещу пенсионната реформа

Във Франция 11-и ден не престават блокадите в превоза поради стачката против пенсионната промяна.

Втора неделя Париж е в плен на транспортната стачка. Парижаните разчитат единствено на две автоматизирани линии на метрото, скъсен е трафикът на рейсовете и районните влакове. Превозът до парижките аерогари „ Роаси " и „ Орли " също е оскъден.

В страната жп трафикът не се усъвършенства, интернационалните влакове „ Евростар " и „ Талис " са относително по-малко наранени.

Във вторник следва нов ден на всеобщ митинг против пенсионната промяна, оповестена през седмицата, изключително против ограниченията за пенсиониране на 64 година

Лоран Берже - един от главните профсъюзни водачи назова тази мярка „ надълбоко несправедлива " пред в. „ Журнал дьо диманш ".

В изявление за в. „ Паризиен " френският министър председател Едуар Филип прикани за преустановяване на стачката по празниците.

В предпразничните дни театрите и концертните зали са съвсем пусти, резервациите са паднали с 40%, половината от дребните и междинни френски предприятия са понесли загуби. Въпреки това болшинството от французите продължава да утвърждава митинга, съгласно изследване на IFOP.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР