Във Франкфурт на Майн, федерална провинция Хесен, Германия, започва подготовката

...
Във Франкфурт на Майн, федерална провинция Хесен, Германия, започва подготовката
Коментари Харесай

В Германия започва най-мащабната евакуация заради бомба от Втората световна война

Във Франкфурт на Майн, федерална провинция Хесен, Германия, стартира подготовката за най-мащабната евакуация в следвоенната история на Германия, оповестява националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, представен от ИА " Фокус ".
До 08:00 часа в неделя близо 70 000 души ще изоставен домовете си, с цел да бъде обезвреден снаряд от Втората международна война. Евакуацията ще бъде осъществена в периметър от 1,5 км в западната част на емблематичния немски град.
Повече детайлности ще бъдат показани по-късно в четвъртък на специфична конференция, свикана от пожарните и полицейските служби. Към момента не е оповестена карта с точните параметри на зоната за евакуация. Властите обаче увериха, че не съществува заплаха от експлоадиране на бомбата.
В годините след Втората международна война най-голямата евакуация в Германия е от декември 2016 година Тогава 54 хиляди поданици на Аугсбург бяха принудени да изоставен домовете си, с цел да бъде обезвредена бомба. През май тази година в Хановер по същите аргументи бяха евакуирани към 50 хиляди души, напомнят от редакцията.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР