Във фотоизложбата пред Народния театър представям модерната австрийска сватба, в

...
Във фотоизложбата пред Народния театър представям модерната австрийска сватба, в
Коментари Харесай

Бони Бонев: В сватбената фотография нямаш право на повторение

Във фотоизложбата пред Народния спектакъл представям модерната австрийска женитба, в която наложително има вплетени и детайли на традициите, изясни пред Радио София фотографът Бони Бонев , който преди дни откри своята независима галерия " Австрийската женитба - обичайната и съвременна ", отдадена на ритуалите, свързани със сватбения ден в разнообразни области на Австрия: Виена, Залцбург, Алпендорф, езерата на Южна Австрия и други

По думите му сватбата в Австрия е много по-различна от българската - по-продължителна е: стартира в 8 - 9 ч. сутринта и продължава до 3 ч. след среднощ. Определя я освен като прочувствена, само че и като доста релаксираща. " Хората умеят да се забавляват и да претърпяват всяка минута от сватбата с оптимално възприятие за наслаждение, по тази причина че се случва нещо прелестно. Нещата в никакъв случай не се претупват. "

Фотографът показа и какво най-вече го е впечатлило: " Не едно, впечатлили са ме доста неща. Някои от присъщите са мощните фамилни връзки. Изключително доста се уважава семейството. Родителите, бабите и дядовците наложително участват на всички фотоси. "  

Бони Бонев е безапелационен, че " сватбената снимка е щастлива снимка, тъй като в сватбения ден деветдесет и девет % от хората са положително настроени. Освен това в нея има всичко: портрет, пейзаж, репортаж, стрийт, има елементи. Тя по никакъв начин не е лесна, тъй като нямаш право на повтаряне. За западноевропейците е значим мигът, значима е непринудеността и естествеността. "

Бони Бонев е инженер по оптоелектроника. Създател на уеб страницата " Фото конгрес ". Организатор и съорганизатор на над 30 изложения в София и страната, както и на редица фестивали. В момента е самостоятелен фотограф. Препоръката му към всички, които желаят да се занимават с снимка е да се образоват. Да четат доста книги, да гледат филми, да слушат музика. С една дума да построяват богата обща просвета, тъй като само интелигентният клиент би платил за картина. Другите биха платили за боядисване на ограда. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР