Във Форт Лодърдейл, Флорида, беше организиран протест срещу оръжията –

...
Във Форт Лодърдейл, Флорида, беше организиран протест срещу оръжията –
Коментари Харесай

Протест във Флорида срещу оръжията

Във Форт Лодърдейл, Флорида, беше проведен митинг против оръжията – дни след следващия гибелен случай на американска земя, при който 17 души бяха убити. Полицията арестува 19-годишен младеж, разкрил пукотевица с огнестрелно оръжие.

Хиляди учители, възпитаници и родители приканиха да се трансформират законите по повод продажбата на оръжия. Те желаят по-стриктен надзор от страна на страната, с цел да се избегнат сходни произшествия, оповестиха американските медии.

Демонстрацията даде политически израз на възходящия публичен яд след клането в гимназията във Флорида. На митинга пред постройката на федералния съд във Форт Лодърдейл 18-годишната Ема Гонзалес, ученичка от гимназията, оживяла от стрелбата, осъди политиците, които отхвърлят да затегнат контрола.

Американският президент Доналд Тръмп упрекна ФБР, че не са си свършили работата. Преди стрелбата в службата е бил подаден сигнал за менталното здраве на 19-годишния Никълъс Круз, който откри стрелбата. Въпреки че силите на реда са имали информация, че той може да извърши нещо сходно, не са реагирали.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР