Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си

...
Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си
Коментари Харесай

Турция печели битката за Фолксваген, твърди чешкият премиер

 Във Фолксваген очевидно са решили къде ще строят новия си цех. Така най-малко излиза от думите на чешкия министър председател Бабиш, който съобщи, че немският колос възнамерява огромна инвестиция в Турция. Същото настояват и вътрешни източници, написа Дойче веле.

Фолксваген възнамерява огромна инвестиция в Турция, съобщи чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изказване на вчерашната конференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

" Чешката република е значим производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и сигурно бихме желали да си сътрудничим ", сподели Бабиш.

Тези дни организация Ройтерс научи от вътрешни източници във Фолксваген, че Турция има положителни шансове да получи новия цех на немския авто колос, който ще се построява в Източна Европа.

Автомобилният тръст от Волфсбург към този момент е съвсем подготвен да влага 1 милиард евро в тази страна, обявиха цитираните вътрешни източници.

Те разясниха, че сега с управляващите се водят диалози към един специфичен налог за колите, който е годен в Турция.

Фолксваген към този момент от месеци търси площадка за новия си цех, а България дълго време беше считана за една от дестинациите с най-големи шансове за триумф.

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. Европейски Съюз упреква Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации.

Фолксваген знае за тези дефекти, само че възразява с аргумента, че Турция към този момент от години е претендент за участие в Европейски Съюз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР