Във Фолксваген“ явно са решили къде ще строят новия си

...
Във Фолксваген“ явно са решили къде ще строят новия си
Коментари Харесай

”Фолксваген“ отива в Турция, инвестира 1 млрд евро

Във „ Фолксваген “ очевидно са решили къде ще строят новия си цех. Така най-малко излиза от думите на чешкия министър председател Бабиш, който съобщи в Истанбул, че немският колос възнамерява огромна инвестиция в Турция. Същото твърди и „ Дойче веле “.
„ Фолксваген “ възнамерява огромна инвестиция в Турция, съобщи чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изказване на вчерашната конференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул. „ Чешката република е значим производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и сигурно бихме желали да си сътрудничим “, сподели Бабиш.

Тези дни и организация Ройтерс заяви, че Турция има положителни шансове да получи новия цех на немския авто колос, който ще се построява в Източна Европа. Автомобилният тръст от Волфсбург към този момент е съвсем подготвен да влага 1 милиард евро в тази страна, обявиха цитираните вътрешни източници. Те разясниха, че сега с управляващите се водят диалози към един специфичен налог за колите, който е годен в Турция.

„ Фолксваген “ към този момент от месеци търси площадка за новия си цех, а България дълго време беше считана за една от дестинациите с най-големи шансове за триумф.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР