Във фокуса на всички Съвети и на европейските лидери от

...
Във фокуса на всички Съвети и на европейските лидери от
Коментари Харесай

Мигрантската тема е разделителна линия в ЕС

Във фокуса на всички Съвети и на европейските водачи от 2015 година насам е тематиката за мигрантите и преди да я затворим и без дълготрайна политика, тя ще изскача като разграничителна лини я, разяснява пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по отношение на изключителната среща в Брюксел за мигрантския напън.

Според Захариев, на българската граница няма напън , само че това не значи, че и в Европа няма, сега максимален е натискът през Либия към Италия. " Първото и най-важно е да проявим взаимност към мигрантите и да опазим външната граница на Европейски Съюз. Шенгенското пространство де факто не работи и то от няколко години . Нашата позиция е, че би трябвало да опазим външните си граници, а не да се ограждаме от вътрешната страна ", изяснява тя.

Ключов аспект в трайното решение на казуса с бежанците е предприемане на навременни ограничения за общата политика, както и грижа за самите бежанци, добавя външният министър.

 България не може да бъде буферна зона, изяснява Нинова на европейските водачи
България не може да бъде буферна зона, изяснява Нинова на европейските водачи

Европа би трябвало да бъде избавена и да продължи напред единна, счита тя

" Най-големият бежански поток от Близкия Изток е в Турция, Ливан, Йордан. Споразумението сред Европейски Съюз и Турция от 2016 година докара де факто до нулев напън за България . То е с доста ясни задължения към Турция и те са за тези два милиона бежанци, които са на територията на южната ни съседка. Да не пропущаме и обстоятелството, че Европейски Съюз подкрепя и на Йордания и Ливан, отпускат се средства тези бежанци да стоят покрай прилежащите си страни ", разяснява вицепремиерът.

Всеки, който прекрачи границите на закона, би трябвало да бъде връщан назад, това не е нечовечна позиция , тъй като по този начин ние спасяваме животи, счита тя.

" Европейските водачи би трябвало да знаят, че граница на Европейски Съюз не е равно на граница на сигурност в Европа и тази граница включва и балканските страни ", изясни вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 Лидери без деца и бъдеще водят сляпо Европа към злополука
Лидери без деца и бъдеще водят сляпо Европа към злополука

Няма деца, няма проблем - демонстрира проучвателен отчет, финансиран от Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР