Във фокуса на неделните издания са изказванията на президента Румен

...
Във фокуса на неделните издания са изказванията на президента Румен
Коментари Харесай

Акценти в печата

Във фокуса на неделните издания са изявленията на президента Румен Радев по време на визитата му в Гърция. " Каним и Тръмп на 3 март " четем на чело на вестник " Стандарт ", както и уточнението, че новината за поканата е съобщил персонално Радев пред българската общественост в Атина. Вестникът помества и изявлението на държавния ни глава за плановете за модернизацията на армията, които би трябвало " да вървят ръка за ръка ".

" Отношенията с Гърция основават ос на вероятността за целия район ", цитира Радев и вестник " Труд ".

Вестник " 24 часа " извежда в заглавие думите на президента, че " обединен орган би трябвало да бори корупцията ".

Болтовете на Панов са димна завеса за огромния въпрос - правосъдната промяна ", написа в заглавие " Телеграф ".

Друг акцент в печата е изстреляният първи български частен спътник. " България Сат 1 " беше изведен сполучливо в орбита в петък, четем на страниците на вестник " Стандарт ".

Тежащият 4 тона спътник ще се употребява 20 години, а цената му е 235 милиона $, прецизират от " 24 часа ".

Това е вторият български спътник въобще - след " Интеркосмос - България - 1300 ", изстрелян през 1981 година, написа вестник " Труд ", като показва, че все още " остарелият " се " рее напразно из атмосферата ".

" Вече сме измежду 12-те в Европейски Съюз с най-значимо наличие в Космоса ", акцентират от " Телеграф ", като цитират премиера Бойко Борисов.

Завърши групирането по другарство с разнообразни страни в Народното събрание. Половината депутати се писаха русофили, осведоми вестник " 24 часа ". " В Народното събрание Китай е втори, а Съединени американски щати - трети " по величина на групата за другарство, прецизира всекидневникът и прибавя, че " четирима са " другари " на Северна Корея<b>.

Българска социалистическа партия пуска телевизия, извежда вестник " Стандарт ", като се базира на водача на партията Корнелия Нинова след съботния пленум на Българска социалистическа партия. Изданието обобщи всички разисквани по време форума въпроси, като акцентира, че " От " Позитано " 20 си желаят " Бузлуджа " за 10 години ".

Вестник „ Труд " пък извежда в заглавие предлагането на " левите: да има евтини зелени учебно заведение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР