Във фокуса на ЕС да бъдат не само имунизационните кампании,

...
Във фокуса на ЕС да бъдат не само имунизационните кампании,
Коментари Харесай

Борисов: Ще настоявам за прозрачност при ваксините

Във фокуса на Европейски Съюз да бъдат освен имунизационните акции, а и транспарантната информация и гаранция за сигурност и успеваемост на имунизациите, които предстоят да бъдат пуснати на пазара на Съюза.

За това ще упорства на течащия сега съвет на водачите на Европейски Съюз, стана ясно от известие на Министерски съвет.

Европейският съвет започва преди час и се организира онлайн, като в неговите рамки водачите на Съюза ще разясняват тестването, следенето и имунизациите.

„ Премиерът Борисов ще препотвърди позицията на страната ни, че е належащо да продължат напъните на страните членки да бъдат единни във времето на сложното тестване COVID-19 и във всеки един миг да се поддържа цялостна съгласуваност на ниво Европейски Съюз против новия вирус.

Пред останалите водачи министър-председателят Бойко Борисов ще подчертае неведнъж нараствания потенциал на България във връзка с тестването за COVID-19, както и значимостта от координираност и обединен метод за всички страни членки съгласно рекомендациите на Европейска комисия.

Българският министър председател ще изтъкне нуждата и от реален метод по повод на закупуването на ваксини, основан на потребностите на страните членки на Европейски Съюз “, показаха от Министерски съвет

„ Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и по тази причина настоявах за обединен медицински протокол, единни бързи проби, взаимност и обективен достъп до имунизациите в Европейски Съюз. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме против този подъл вирус “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19.

„ Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един миг може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди искащи и по-късно би трябвало да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава “, сподели още министър-председателят Борисов.

Той добави, че имунизациите изискват специфични условия за съхранението, което постанова спомагателни разноски.

„ След малко ще срещна сътрудниците ми от Европейския съвет с терзанията ми и ще упорствам за цялостна бистрота във връзка с снабдяването с имунизациите “, сподели още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР