Във фискалния резерв има над 10,1 млрд. лв. Но от

...
Във фискалния резерв има над 10,1 млрд. лв. Но от
Коментари Харесай

Едва 1.8 млрд. лв. налични в хазната за текущи плащания

Във фискалния запас има над 10,1 милиарда лева Но от тях с решение на предходния парламент служебното държавно управление не може да употребява парите от фондовете на Европейски Съюз и от Сребърния фонд, написа.
  
Само 1,8 милиарда лева от наличните пари във фискалния запас може да бъдат харчени за настоящи разноски, излиза наяве от информация, изпратена до медиите от Министерството на финансите. Във фискалния запас има над 10,1 милиарда лева Но от тях с решение на предходния парламент служебното държавно управление не може да употребява парите от фондовете на Европейски Съюз и от Сребърния фонд (идеята е тези пари в бъдеще да бъдат употребявани за погашение на пенсии).

Заради това ограничаване за потребление на парите от фискалния запас има риск за погашение на пенсиите и парите за лечебни заведения през идващите месеци. Затова от Министерството на финансите с плана за удължение на бюджета оферират това ограничаване за харчене на парите да отпадне. В противоположен случай ще би трябвало да бъде взиман нов държъвен дълг.

От Министерството на финансите разгласиха таблица с данни за наличностите във фискалния запас и размера на „ условно блокираните “ средства според гласуваните текстове от предходния парламент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР