Във Финландия над 50 000 души се подписаха под гражданска

...
Във Финландия над 50 000 души се подписаха под гражданска
Коментари Харесай

Гражданска инициатива настоява за забрана на фойерверките във Финландия

Във Финландия над 50 000 души се подписаха под гражданска самодейност за възбрана на фойерверките за всеобща приложимост. Зад самодейността стоят 14 организации, свързани със опазването на здравето, хората с увреждания и бранители на правата на животните.

Финландската Гражданска самодейност за възбрана на фойерверките започва при започване на декември - месец преди Новогодишната нощ, когато на доста места има канонади от пиратки, бомбички и други сходни средства. Тези занимания стресират доста хора, само че най-вече страдат домашните любимци.

Целта на акцията е да се ограничи използването на пиротехнически средства единствено до лицензирани експерти.

Събраните над 50 000 подписа задължават финландския парламент да прегледа предлагането. Мнозина се надяват, че на следващия ден ще честват последната Нова година със свободна приложимост на фойерверки.
 Призив в Германия за отвод от фойерверките в новогодишната нощ Призив в Германия за отвод от фойерверките в новогодишната нощ
Германската Федерална организация за отбрана на околната среда прикани през днешния ден хората да се откажат от фойерверките в новогодишната вечер, защото замърсяван...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР