Във филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица, където беше

...
Във филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица, където беше
Коментари Харесай

В Спешната помощ в Горна Оряховица са по-спокойни след назначаването на охрана

Във филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица, където беше последното жестоко посягане, физическата защита към този момент е реалност. След нападението над медицински фелдшер там последва групова оставка на чиновниците и здравният министър разпореди нови ограничения за сигурност.

Гара Горна Оряховица, Горна Оряховица
 © Иван Янев / БГНЕС
Вече трета седмица в Спешния център има физическа защита през нощта и паник бутони във всички коли за спешна помощ.
Деян Драганов - медицински фелдшер: По-спокойни сме и по-спокойно работим, усещаме се обезпечени, имаме и паник бутони при посещаване на домашни адреси също. Усеща се разлика при наличието на защитата тук.Емилия Иванова - медицински фелдшер: Забелязва се смяна и в пациентите, което е най-важното, към този момент не са по този начин нападателни, внимават по какъв начин се държат и не ни повдигат висок звук както преди.
Деян и Емилия са измежду тези, които след нападението на медицинския фелдшер подадоха молби за овакантяване. Днес те, както и останалите им сътрудници, са отдръпнали оставките си и са безапелационни, че такива ограничения за сигурност би трябвало да има във всички незабавни центрове в страната.
Емилия Иванова - медицински фелдшер: Много се веселя, че са подхванати такива ограничения.Деян Драганов - медицински фелдшер: Има резултат от тази защита и по-спокойно ще работят и сътрудниците.
Само през предходната година в Спешният център е имало 5 случая на набези на лекари от пациенти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР