Във ферма за магарета в черногорското село Мартиничи в района

...
Във ферма за магарета в черногорското село Мартиничи в района
Коментари Харесай

В Черна гора откриха Музей на магарето

Във плантация за магарета в черногорското село Мартиничи в региона на Даниловград бе открит първият в района музей на магарето, съобщи Българска телеграфна агенция.

``
реклама

В недалечното минало, когато селата в Черна гора бяха цялостни и хората обработваха земята, съвсем нямаше домакинство без магаре като основен съдружник в полската работа, отбелязва организацията.

Фермата за магарета в Мартиничи бе открита през 2015 година и се трансформира в същинска атракция за посетителите, а нейните притежатели, фамилията на Дарко Савелич, взеха решение да добавят офертата с музей на магарето.

В него са изложени всички аграрни оръдия на труда, свързани с магаретата, като каруци, самари, плугове - всичко, което магаретата са теглили или носили.

„ Ние назоваваме това музей на магарето, само че в случай че магаретата можеха да приказват, той щеше да бъде музей на издевателството над магаретата “, споделя за Анадолската организация Дарко Савелич.

На откриването на музея са участвали доста другари на фермата, само че и фенове на тези доста интелигентни животни.

Дарко Савелич споделя, че фермата до момента е била посетена от над 56 000 души и е доста известна освен в страната, само че и в чужбина. Препоръчват я и международни пътеводители като Лонли планет, Трип адвайзър, а неотдавна и самолетна компания Райънеър, като една от атракциите, които би трябвало да се видят в региона на Подгорица.

Това, което прави музея неповторим, е заплащането. Входът в музея се заплаща с кг моркови или ябълки на човек, които след това се дават на магаретата във фермата.

На откриването гостите бяха почерпени с магарешко мляко, което е доста лековито и цената му е 50 евро за литър.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР