Във фаталния ден, в който почина 7-годишно дете в сливенското

...
Във фаталния ден, в който почина 7-годишно дете в сливенското
Коментари Харесай

Свидетелка на трагедията с Кристи с разтърсващ разказ

Във съдбовния ден, в който умря 7-годишно дете в сливенското село Сотиря, водач на рейс от Сливен към селото вижда колата за спешна помощ на път за селото. Разказва, че е била без сигнализация.

След минута рейсът и колата за спешна помощ се засекли на мястото на убийството и хората отишли да оказват помощ.

„ Лекарят се качи начело, лекарят не се качи откъм гърба, той не беше възпрепятстван от никой и от нищо… Детенцето плачеше и се опитваше да се надигне от носилката, беше на дясната си страна, а бабата се опитваше да го успокои”, твърди кондукторката Йорданка Атанасова .

Днес от незабавния център ще решат дали сътрудника им – доктор Недко Димитров , е работил в нарушаване на лекарската нравственос.

Близките на убитото 7-годишно момиченце ще съдят и лекаря, и болничното заведение. Според тях медикът не е оказал съответна помощ в първите минути след закононарушението.

„ Искам да не бъде в никакъв случай лекар... Да, ще го осъждам първо него, ще изискам иск за първата здравна помощ, която не е оказал на внучката ми, и по-късно и болницата”, сподели пред bTV Милка Георгиева , баба на момиченцето.

Лекарят от незабавния център изясни през вчерашния ден, че е нарушил стандарта и се качил при водача поради афектираната баба.

Според шефът на болница „ Пирогов” проф. Асен Балтов лекарят има виновност, само че прикани да не се трансферира фокуса за тежкото закононарушение върху медиците.

„ Лекарят би трябвало да е до пациента в кабината – не до водача, а до пациента, това е грешката на сътрудника, само че да се трансферира фокуса, че лекарският екип е отговорен – не е на място”, разяснява Балтов.

Детето беше изнасилено и пребито, и умря от раните си в сливенската болница. Обвинен за убийството му е 21-годишният Мартин Трифонов, който направи цялостни признания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР