Във Facebook се появи второ видео на инициативата Да спрем

...
Във Facebook се появи второ видео на инициативата Да спрем
Коментари Харесай

Аферата манекенката в Барселона не спира да преследва Бойко Борисов

Във Фейсбук се появи второ видео на самодейността " Да спрем разграбването на България ", с което се продължава историята на манекенката Борислава Йовчева и хипотетичната ѝ връзка с премиера Бойко Борисов.
Сподели с товите другари
Припомняме, че първото видео беше пуснато онлайн на 7 юли на страницата на основаната същия ден Фейсбук страница " Да спрем разграбването на България " и за четири дни натрупа хиляди гледания. След това до медиите бяха изпратени цитираните в клипа документи. Самият Борисов разгласи пред Сашо Диков , че не е осведомен с видеото, като отхвърля да разяснява " подправени вести ", тъй като " скалъпената история с гръцкия остров ми е обеца на ухото ".
Къщата в Барселона беше упомената за първи път в запис, оповестен от уеб страницата " Биволъ " през януари 2016 година Той съдържаше част от диалог сред съдиите Румяна Ченалова , Владимира Янева и столичния юрист Момчил Мондешки по така наречен спекулация " Яневагейт ". В записа Янева споделя, че Бойко Борисов е купил за 1,5 млн. евро къща в Барселона на жена, с която е бил в близки връзки, без да се загатва име.
Продължението
Във второто видео се приказва за сдружението Ema Bgs SL, учредено през юли 2013 година, което било записано на същия адрес, на който е къщата. Изказва се изказване, че компанията е кръстена на дъщеричката на Йовчева - Ема. Управител на сдружението е бащата на Борислава Йовчева - Георги Йовчев . През 2015 година капиталът на сдружението в вдиган два пъти - един път с 1 млн. евро, а втория път - със 750 хиляди евро, а в ръководството му влиза жена с името Силвия Николова, съгласно оповестеното видео.
Според изпратените преди дни документи и видеото повдигането на капитала е станало с вноски от кипърското сдружение Palms Enterprises , като за прокурист от " Да спрем разграбването на България " е апетитен за непосредствен до ГЕРБ предприемач на име Йордан Христов , който е в общи сдружения със Силвия Николова . Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в сдружението " Спортни парцели Приморско " АД, се споделя още в новото видео. В ръководството на същото сдружение от 2008 до 2011 година е влизал известният като част от ръководството на Тенис клуб " Банкя " Иван Саздов . Саздов е и част от така наречен от в. " 24 часа " Кръг Банкя.
Във второто видео имената на Йордан Христов и Силвия Николова се свързват с " най-големия скандал за пране на пари в английските офшорни зони ". В него се загатва мъж на име Майкъл Дойл от английския остров Сарк, като се показва обява на BBC, че през 2012 година в офиса на компанията, ръководена от него и брачната половинка му Белинда Ланион , влизат сътрудници на английската прокуратура и ФБР, като откриват хиляди документи на офшорни компании, множеството унищожени или готови за заличаване. Двамата са упрекнати и наказани дейно през 2015 година за образуване на интернационална скица за пране на пари .
Авторите на клипа настояват, че в тази скица . Според излъченото във видеото Христов и Николова били пълномощници у нас на Белинда Ланион. Инициативата " Да спрем разграбването на България " споделя, че компании на наказаната британка имат присъединяване във компаниите в Приморско и други бизнеси на Йордан Христов . Според създателите през 2012 година , само че финансовото разузнаване на ДАНС не подхванало нищо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР