Във „Визия за България“ да има приоритет за Русе- възстановяване

...
Във „Визия за България“ да има приоритет за Русе- възстановяване
Коментари Харесай

Русенци за „Визия за България“: Да има приоритет корабостроене за региона ни

„ Във „Визия за България“ да има приоритет за Русе- възобновяване на корабостроенето, тъй като тук има и традиция, и експерти. “ Това споделиха русенци на среща с депутати от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ в огромната зала на Общината, на която беше показана Визията, оповестиха от партията. Те споделиха и тежките проблеми, с които се сблъскват всеки ден. „ Искаме да вървим на спектакъл и концерти, само че в крайните квартали превозът е до 20 ч. С пенсия не можем да си позволим да употребяваме таксита “, споделиха те. Русенци предложиха приоритет във Визията да бъдат икономическите, културните и спортните връзки с чужбина. Поискаха да бъде профилирано образованието.
 ruse-3  ruse-2  ruse-1
„ На 21 юли Българска социалистическа партия показа „ Визия за България “, само че това не е приключен документ. Той се добавя на стотиците ни срещи в цялата страна. За мен Визията е- каква може да бъде страната ни. “ Това сподели националният представител Пенчо Милков.

„ Искаме да намерим значимите и смислените решения на въпросите, които ни задават в страната. Освен възприятието ни за дълг, да създадем Визията ни подтикна и фактът, че България изчезва. Има големи обществени неравенства и сме в демографска злополука. “ Това сподели пред русенци зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева. По думите й цели села към този момент изчезват. Образованието е в срив, също и опазването на здравето. „ Затова желаеме спор с вас, тъй като имаме потребност от силата на хората и желанието им за промени “, добави тя. Според Лечева сега, по приходи в Европейски Съюз, сме на последно място, а предпоследните – румънците, към този момент ни изпреварват от ден на ден с по-високи приходи.

„ Давам си сметка, че Русе е вратата на Европа и на културата. Гледам разкопания ви център. Не допускайте да става и тук като в София. Русе е впечатляващо хубав. Пазете го. “ Това сподели националният представител Жельо Бойчев. Според него Българска социалистическа партия се е нагърбила със задачата да показа радикална, друга и нова стратегия за развиването на страната. „ Искаме различен вид стопанска система, в която страната връща ролята си да върви към високотехнологичен модел. В Русе е имало значително такива мощности. Вярвам, че България може отново да го реализира. Искаме страна, която да поддържа българското произвеждане “, добави той.

„ Фермерските пазари са разсипани в страната. Земеделието е подценявано. Корупцията на всички равнища е голям проблем. “ Това сподели националният представител Георги Стоилов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР