Ваучери за транспорт, вместо отстъпка за горива, да могат да

...
Ваучери за транспорт, вместо отстъпка за горива, да могат да
Коментари Харесай

Може да въведат ваучери за транспорт за гражданите с доходи под максималния осигурителен праг

Ваучери за превоз, вместо отстъпка за горива, да могат да употребяват жителите с приходи под оптималния застрахователен предел, ще бъде най-вероятният аршин при разходване на средствата, събрани във фонд " Сигурност на електроенергийната система “ от вноските на преработвателите на недопечен съветски петрол в България. Това изясни пред публицисти в Народното събрание ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев, откакто Народното събрание одобри на второ четене Закон за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. Вносители са ГЕРБ-СДС.

В гласуваните текстове е написано, че въпросните компании ще вършат вноска от 70 % върху разликата сред цените на сортовете " Брент " и " Уралс ". Сега споделяме, че от тази разлика страната ще взима 70 %, даже преди облагането, изясни Добрев. Това ще генерира във фонда доходи на стойност почти два милиарда лв., уточни ръководителят на енергийната комисия. Т.е, счете той, в случай че 3 милиарда лева е свръхпечалбата на " Лукойл Нефтохим Бургас " все още и на групата компании, които са регистрирани в Швейцария, Холандия и др, страната ще прибере 70 на 100 от тази сума във фонда за енергийна сигурност. Това е приходната част, по този начин ще съберем парите, акцентира той. А Министерският съвет с разпоредба ще дефинира по какъв начин ще се разходват събраните вноски.

Идеята е средствата да се таргетират, като най-вероятният аршин ще бъде хората над оптималния застрахователен приход на член от фамилията, който за тази година е 3400 лева, да не бъдат обект на подкрепяне, изясни Добрев. За всички останали ще има подкрепяне, което, в случай че разделим тази голяма сума от 2 милиарда лева на броя на водачите, се получава всеки един водач да получи по към 1000 лева годишно, добави депутатът.

Законът давал и опция за хората, които нямат коли, само че желаят да употребяват отстъпка за горива, да могат да получат други ваучери, да вземем за пример, за градски превоз, обясни Делян Добрев, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР