Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да

...
Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да
Коментари Харесай

Ваучер за безплатен интернет на обществени места спечели Стара Загора

Ваучер по самодейността WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) съумя да завоюва община Стара Загора. Тя се подреди измежду съумелите да се записват в първите 60 секунди след отварянето на портала, когато са раздадени 98 на 100 от ваучерите. Със средствата от него ще се подкрепи построяването на безвъзмездна интернет мрежа в няколко парка в Стара Загора.
66% от българските общини ще с бъдат обхванати от самодейността на Европейска комисия, което демонстрира огромния интерес на локалните общности към нея. Осигуряването на първокачествен интернет на жители и гости на Европейския съюз (ЕС) на публични места е главната задача на самодейността WiFi4EU. 241 български общини са регистрирани, а 117 са подали кандидатури за втория стадий на съревнованието.
34 български общини са отпаднали от класирането съгласно времето на регистрация, 15 са в авариен лист, а 5 не покриват условията за кандидатстване, сочи информация на уеб страницата на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Одобрените общини, които ще получат финансиране общо в размер на 945 хиляди евро, са 63. В състезанието на  ЕК ще бъдат финансирани 3400 общини от целия Европейски Съюз, Норвегия и Исландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР