Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да

Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да ...

Ваучер за безплатен интернет на обществени места спечели Стара Загора.

Ваучер по инициативата WiFI4EU на Европейската комисия (ЕК) успя да спечели община Стара Загора. Тя се нареди сред успелите да се регистрират в първите 60 секунди след отварянето на портала, когато са раздадени 98 на сто от ваучерите. Със средствата от него ще се подпомогне изграждането на безплатна интернет мрежа в няколко парка в Стара Загора.
66% от българските общини ще с бъдат обхванати от инициативата на ЕК, което показва големия интерес на местните общности към нея. Осигуряването на висококачествен интернет на граждани и посетители на Европейския съюз (ЕС) на обществени места е основната мисия на инициативата WiFi4EU. 241 български общини са регистрирани, а 117 са подали кандидатури за втория етап на съревнованието.
34 български общини са отпаднали от класирането според времето на регистрация, 15 са в резервен списък, а 5 не покриват изискванията за кандидатстване, сочи информация на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Одобрените общини, които ще получат финансиране общо в размер на 945 хиляди евро, са 63. В конкурса на  ЕК ще бъдат финансирани 3400 общини от целия ЕС, Норвегия и Исландия.

Източник: actualno.com