Вътрешното производство на петрол в САЩ остава с близо милион

...
Вътрешното производство на петрол в САЩ остава с близо милион
Коментари Харесай

И американците ще плащат по-високи сметки за енергия тази зима. Защо?

Вътрешното произвеждане на нефт в Съединени американски щати остава с близо милион барела дневно под месечното рекордно равнище от преди пандемията Covid-19. Месечният връх на произвеждане на нефт беше регистриран през ноември 2019 година при 13 милиона барела дневно. Годишният връх за всички времена също беше през 2019 година, когато производството в Съединени американски щати беше приблизително 12,3 милиона барела дневно.

Текущият рандеман на нефт в Съединени американски щати е 12,1 милиона барела дневно, до момента в който междинното за годината до момента е 11,9 милиона дневно.

Производството на природен газ също претърпя спад, поради ковид. Търсенето на природен газ обаче остава най-високото за всички времена. Според статистически данни от BP за 2022 година световното търсене на природен газ предходната година доближи нов исторически връх, надминавайки предходния връх от 2019 година с 3,3%.

Търсенето се усилва главно поради прекосяването от въглищни централи към природен газ. Но различен фактор през последното десетилетие промени динамичността на пазарите на природен газ в Съединени американски щати.

Докато имаше интервал, в който това, което се случиваше в останалия свят, не повлияваше толкоз доста на пазарите на природен газ в Съединени американски щати, то в този момент не е по този начин. Страната изразходване това, което произвеждаше и вносът беше дребен.Американският пазар беше всъщност изолиран от останалия свят. Така да вземем за пример цените на природния газ в Япония и Европа постоянно са били няколко пъти по-високи от тези в Съединени американски щати.

След като производството на природен газ в Съединени американски щати се усили, фирмите започнаха да построяват терминали за полутечен природен газ (LNG). През последното десетилетие Съединени американски щати станаха най-бързо развиващият се експортьор на LNG в света и може да станат най-големият експортьор на LNG в света тази година.

Ето за какво международният пазар на LNG ще въздейства върху цените на природния газ в Съединени американски щати. Русия е главен снабдител на природен газ за Европа, само че този експорт на газ се срина вследствие на нашествието на Русия в Украйна. Европа се пробва да обезпечи доставките на природен газ за зимата. Американските компании изнасят колкото могат повече LNG за Европа и това оказва въздействие върху цените в Съединени американски щати по невъобразим до момента метод.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР