Вътрешното министерство на Великобритания взе решение да екстрадира Джулиан Асандж

...
Вътрешното министерство на Великобритания взе решение да екстрадира Джулиан Асандж
Коментари Харесай

Британските власти ще екстрадират Джулиан Асандж


Вътрешното министерство на Англия взе решение да екстрадира Джулиан Асандж в Съединени американски щати. " Това не е краят на битката ", написаха от " Уикилийкс " в Туитър.

Британската вътрешна министърка Прити Пател утвърди молбата на Съединени американски щати за. Решението беше оставено в ръцете на Пател, откакто английският висш съд постанови, че няма правни подозрения в уверенията на американските управляващи, че няма да се нарушават правата на Асанж.
Редакцията предлага
Очаква се юристите на Асандж да апелират решението, за което имат период от 14 дни. Ако това се случи, правосъдната борба ще стартира изначало. Вероятно сходно обжалване ще е учредено на обвинявания в потъпкване на свободата на словото и политическата мотивация на ексрадицията.

Американските управляващи издадоха заповед за ареста на Асандж, поради секретни документи, засягащи американските военни интервенции в Ирак и Афганистан. Те бяха публикувани от платформата му “Уикилийкс ” през 2010 и 2011 година. Очаква се в Съединени американски щати Асанж да бъде съден за шпионаж.

Асандж е в пандиза във Англия от 2019 година, когато беше заставен да напусне посолството на Еквадор в Лондон, откакто от Еквадор му отхвърлиха предоставеното по-рано политическо леговище.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР