Вътрешното министерство на Русия въведе нови правила за чужденците чрез

...
Вътрешното министерство на Русия въведе нови правила за чужденците чрез
Коментари Харесай

Русия с нови строги правила за чужденците, ако объркат историята за Втората световна война

Вътрешното министерство на Русия вкара нови правила за чужденците посредством законопроект. Ако той бъде утвърден, чужденците влизащи в страната ще подписват " съглашение за преданост ", което ще им забрани да дискредитират формалната държавна политика, оповестява ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съгласно законопроекта съглашението ще има за цел да отбрани " националните ползи " на Русия.

На непознатите жители, влизащи в Русия, ще бъде неразрешено " да се намесват в активността на държавните органи на Руската федерация, дискредитирайки под каквато и да е форма външната и вътрешната държавна политика на Руската федерация, държавните органи и техните чиновници ".

След нахлуването на съветските сили в Украйна през февруари 2022 година Москва вкара редица ограничавания за граждани на " вражески страни "  - т.е. страните, които са ѝ наложили наказания поради войната в Украйна.

Законопроектът планува на чужденците да бъде забранено да унижават или подбуждат към отказване на " значими морални " полезности, като брак като съюз на мъж и жена, семейство, както и да популяризират агитация на нетрадиционни полови връзки.

Ще бъде забранено и изкривяването на " историческата истина "  за защитата на руския народ и неговия принос за успеха над фашистка Германия във Втората международна война, съобщи нюз.бг.

Не се прецизира какви последствия ще понесат чужденците, в случай че нарушат съглашението.

За да стане планът закон, документът би трябвало да бъде импортиран в Държавната дума - долната камара на съветския парламент, и да премине през комисия и няколко четения, след което да бъде показан на президента Владимир Путин за автограф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР