Вътрешността на автомобилите гъмжи от бактерии и дори е по-мръсна

...
Вътрешността на автомобилите гъмжи от бактерии и дори е по-мръсна
Коментари Харесай

Знаете ли кое е по-мръсно – кошче за боклук или колата ви?

Вътрешността на колите гъмжи от бактерии и даже е по-мръсна от кошче за отпадък или клавиатурата на служебния компютър, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на проучване, направено във Англия.

 
Проучването по поръчка на Юро кар партс демонстрира, че имайки поради какъв брой дълго време прекарват британците зад кормилото, част от тях почистват колите си единствено един път годишно. Близо половината от жителите на Острова (47 процента), чистят возилата си единствено когато им се сторят " задоволително мръсни ".

 
За задачите на проучването били взети проби от петте най-често докосвани зони навътре в автомобила - кормилото , скоростния лост , ръчната спирачка , таблото и дръжката на вратата от страната на лидера .  Резултатите от изследването демонстрират, че част от въпросните зони гъмжат от бактерии и са по-мръсни от кошче за отпадък или клавиатура на длъжностен компютър. 


 
Две от взетите проби са окачествени като " небезопасни " или " извънредно нечисти ", две като " безвредни " и една като " допустима ".
 
" В затворено пространство като автомобила , където температурата се поддържа към 22 градуса, се основават подобаващи условия за размножаването на бактерии, криещи действителна опасност за развиването на редица болести ", предизвестяват откривателите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР