Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че усеща натиск от фирмата,

...
Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че усеща натиск от фирмата,
Коментари Харесай

Вътрешният министър се оплака от натиск от фирмата, обслужвала досега 112

Вътрешният министър Валентин Радев разгласи, че усеща напън от компанията, обслужвала до момента тел. 112.

" Аз стопирах поръчката за обслужването на тел. 112. Беше открит недостатък в нея и това беше основанието. Усещам се притиснат като министър от тези, които до момента са изпълнявали отговорностите си по този контракт ", уточни министърът след съвещанието на Министерския съвет.

По думите му сега се прави сделка с представител на небългарска компания - " които са правили нещата до момента, да не престават да ги правят, без това да е в ущърб на жителите ".

" Фирмата, поддържаща тел. 112, да не се подвежда по това, че идвайки председателството, страната може да бъде притискана с неприемливи условия. Имам увереността, че ще реализираме оптимална цена за поддръжката, която не е била дребна, за тази социална поръчка. Това е единственият претекст – да спестим средства на данъкоплатците и да създадем по този начин, че да намерим златната среда и за тези, които ще извършат активността или ще не престават да я правят, и за нас като министерство да не даваме повече пари, в сравнение с ни е се коства, че е обикновено за това ", разяснява той.

Радев уточни, че от над 600 000 позвънявания към 130 са били със сбъркани адреси. 

" Мен не ме тормози. Имало е и по-драстични случаи. Въпреки че поддръжката известно време е била незаплащана от Министерство на вътрешните работи, те не престават и сега да поддържат системата. Оптимист съм, че до половин-един месец ще стигнем до завършек на тези договаряния, ще сключим контракт и системата ще бъде поддържана и за председателството, а и освен поради него ", сподели вътрешният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР