Вътрешният министър Валентин Радев коментира разпространения в интернет клип, поставящ

...
Вътрешният министър Валентин Радев коментира разпространения в интернет клип, поставящ
Коментари Харесай

Валентин Радев: Клипът с полицаите ми се струва нагласен

Вътрешният министър Валентин Радев разяснява публикувания в интернет клип, поставящ под подозрение легитимността на родни пътни служители на реда. В коридорите на Народното събрание той показа, че видеото му се коства нагласено.

Става въпрос за водач, разгласил в обществените мрежи видео с служители на реда, които го спрели за инспекция. От фрагментите се вижда, че картите на чиновниците на реда са с изминал период на годност. След това бе разяснено, че холограмните стикери върху служебните карти, които са със период на годност до 2016-а, могат да се употребяват и са годни до юни тази година. Това е станало допустимо посредством оповестена в „ Държавен вестник” директива.

„ На мен ми се коства, че този клип е нагласен. Този човек знае, че тези служители на реда нямат баджове, ние също го знаем. Този водач, който стартира да ги снима, приказва, показва... Той не виждаше на 3 сантиметра, по какъв начин видя, че баджът на втория служител на реда е от 2016 година”, попита министърът.

Той изясни, че има забавена социална поръчка и поради това картите не са заменени. Затова били писани указания – стикерите върху картите важали в началото до края на 2017-а, а след това доникъде на актуалната година.

„ Защо в този момент - запитвам аз и ще желая отчет на оперативката - не са залепени тези стикери? Хората не са длъжни да знаят. Дори това да е провокация, не ме интересува, това е добър мотив да проверим редиците си и да забележим за какво това някой не го е направил”, заключи Радев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР